Blog o poistení

Všetky príspevky

Ktoré cestovné poistenie je najlepšie? 

Jednoduchá otázka s ťažšou odpoveďou. U nás preferujeme poisťovne s vyšším krytím a širokou škálou pripoistení. Na cene by až tak záležať nemuselo. Pri iných produktoch je často rozhodujúca, avšak ak si kúpite zájazd za povedzme 600 eur, tak vám o 3 eurá drahšia poistka s podstatne vyšším krytím bude skôr vyhovovať.

U nás teda preferujeme jednotlivé kritériá v tomto poradí:

  1. Výška krytia za liečebné náklady
  2. Asistenčná služba
  3. Výška krytia za zodpovednosť za škodu
  4. Cena
  5. Ostatné pripoistenia

Liečebné náklady sú to najdôležitejšie, čo by ste si mali všímať. Suma 60 000 EUR sa môže zdať dostačujúca, avšak zo skúseností vieme, že v drahších krajinách (napr. USA) vôbec nemusí stačiť.

Príklad zo života: Pani na návšteve svojej dcéry v USA spadla zo schodov a zlomila si kostrč. Hospitalizácia a následné ošetrenia stáli 80 000 dolárov. Do ceny nie sú zahrnuté ďalšie náklady, ktoré nasledovali (lieky, kontroly,...)

Hlavne v minulosti bolo veľmi dôležité, akú asistenčnú službu poisťovňa používala. Dnes sa už všetky orientujú na profesionálne, značkové služby. 24-hodinové poradenstvo v rodnom jazyku a profesionálny prístup je skoro všade.

Zodpovednosť za škodu je asi najdôležitejšie pripoistenie. Keď rozbijete výklad s porcelánom, alebo nechtiac niekomu ublížite, poisťovňa sa má o všetko postarať. Výška krytia tiež nie je zanedbateľná, keďže sa sumy môžu poriadne vyšplhať.

Cena je tiež dôležitý parameter, ale ako bolo spomenuté vyššie, nie najdôležitejší. Sú poisťovne, ktoré konkurujú viac cenou, avšak za cenu nižšieho krytia, alebo slabších služieb.

Široká škála poisťovní poskytuje rôzne pripoistenia. Či už sa jedná o štandardné pripoistenia, akými je poistenie batožiny, úrazu, storna zájazdu, alebo špeciality, ako poistenie cenností, meškanie letu, poistenie zvierat, alebo poistenie domácnosti v prípade neprítomnosti. Toto sú skôr bonusy a klienti by sa mali skôr zameriavať na dôleźitejšie parametre poistenia.

Poistení je veľa a preto je dôležité nechať si poradiť od odborníkov. Neváhajte nám zavolať na infolinku 0948 616 817, alebo si cez našu kalkulačku priamo porovnajte cestovné poistenie.

Zverejnené: 01.10.2015